Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nikad uzbudljiviji žrijeb Lige prvaka: Real ne želi biti prvi?

Preuzmite sliku

Ove srijede na rasporedu su posljednje utakmice grupne faze Lige prvaka, a nakon toga u ponedjeljak slijedi uzbudljivi ždrijeb osmine finala.

Danas se igraju preostale utakmice posljednjeg kola grupne faze Lige prvaka i čini se kako je nakon dugo dugo vremena isplativije osvojiti drugo mjesto, nego biti prvi u skupini i dobiti “lakšeg suparnika“. To pogotovo vrijedi za Real Madrid kojem treba pobjeda protiv Borussije Dortmund da bi osvojio skupinu F.

Ukoliko bude drugi, Real u osmini finala može igrati protiv Leicestera, Monaca, Napolija, Arsenala i vrlo vjerovatno Juventusa. Mimo potonja dva kluba preostala tri trebali bi biti mačji kašalj za branitelja naslova. Kao drugi Real bi automatski izbjegao Atletico Madrid i Barcelonu, jer je riječ o klubovima iz iste države, ali i Bayern. To su praktički tri najteža kluba s kojima Real u posljednje vrijeme tradicionalno ima najviše problema.

Kada bi osvojio skupinu Real bi mogao igrati s bilo kojim drugoplasiranim klubom, koji su sve samo ne “lakši suparnici” u osmini finala.

Općenito se čini da bi drugoplasirane ekipe u grupnoj fazi takmičenja mogle proći bolje od prvoplasiranih u nokaut fazi. Osminu finala s drugog mjesta u skupini dosada su izborili PSG, Bayern, Mancester City, Benfica i Bayer Leverkusen. Ako ne pobjede večeras njima će se pridružiti i Real Madrid, te vrlo vjerojatno Sevilla i Porto.

Na društvenim mrežama već je krenula zezancija na račun Arsenala koji je nakon 2012. godine po prvi put osvojio skupinu Lige prvaka. Jedan od komentara glasi: “Arsenal je konačno osvojio skupinu Lige prvaka, šteta što će sada izvući Bayern“.

Arsenal je u posljednje četiri sezone dva puta ispadao od Bavaraca u osmini finala te po jednom od Barcelone i Monaca.

Potencijalni parovi osmine finala u ovom trenutku glase:

Arsenal – Real Madrid,

Barcelona – Bayern,

Borussia Dortmund – Manchester City,

Juventus – PSG.

Kakva bi to bila ludnica u Ligi prvaka već u osmini finala… Ždrijeb je na rasporedu u ponedjeljak s početkom u 12 sati.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,