Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nijemci poslali dramatičnu poruku cijelom nogometnom svijetu

Preuzmite sliku

Njemački nogometaši jasno su dali do znanja šta misle o prijetnjama FIFA-e.

Njemački nogometaši stavili su ruke na usta tijekom momčadske fotografije uoči utakmice protiv Japana za Svjetsko prvenstvo u skupini E u srijedu odgovorivši tako na FIFA-ine prijetnje sankcijama zbog trake “OneLove”.

Svi njemački igrači sudjelovali su u gestu pred desecima fotografa na terenu uoči početka utakmice, nakon što je svjetska nogometna organizacija (FIFA) zaprijetila sankcijama sedam evropskih momčadi ako budu nosile traku koja simbolizira različitost i toleranciju.

Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser, koja je sjedila pored predsjednika FIFA-e Giannija Infantina na tribinama, nosila je traku dok je razgovarala s nogometnim moćnicima.

Ranije je kritikovala FIFA-u, rekavši da je prijetnja sankcijama pogreška i neprihvatljivo ponašanje.

“Ovo nije u redu, kako su nogometni savezi pod pritiskom”, rekla je Faeser tokom posjeta njemačkom FA događaju u Dohi prije utakmice.

“U današnje vrijeme je neshvatljivo da FIFA ne želi da se ljudi otvoreno zalažu za toleranciju i protiv diskriminacije. To ne pristaje našem vremenu i nije primjereno ljudima.”, poruka je iz Njemačke koja je na kraju s 2:1 izgubila od Japana. (Jutarnji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje