Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nijemci i Poljaci podijelili bodove na Saint-Denisu (FOTO)

Preuzmite sliku

Posljednja utakmica današnjeg programa bila je na rasporedu od 21 sat na stadionu Saint-Denis u Parizu. Sastale su se reprezentacije Njemačke i Poljske.

Poljska je u duelu sa Sjevernim Ircima pružila kvalitetan nogomet i zasluženo slavila pobjedu 1-0. Nijemci nisu briljirali protiv Ukrajinaca, ali bodove su uzeli pobjedom 2-0.

Joachim Löw je napravio jednu promjenu u odnosu na pobjedničku ekipu iz prve utakmice, u početnom sastavu nema strijelca – Shködrana Mustafija.

Njemačka je već na samom startu utakmice, tačnije u 4. minuti, zaprijetila preko Götzea. Draxler je ubacio s lijeve strane, Götze bio najviši u skoku, ali iz dobre prigode tukao preko gola. U 16. minuti opasnim je udarcem prijetio Kroos , ali poljski vratar Fabianski opet nije morao reagirati. Bilo je to jako oprezno prvo poluvrijeme. Njemački su nogometaši dominirali terenom, ali nisu imali pravih šansi za postizanje gola. S druge strane Poljska nije natjerala Manuela Neuera niti na jednu ozbiljniju intervenciju.

Početak drugoga dijela odmah je donio i najveću prigodu na utakmici. Grosicki je ubacio s lijeve strane, a Milik neometan sa tri metra glavom – promašio loptu. Trebalo je to biti vodstvo za Poljsku. U sljedećem napadu uzvratila je i Njemačka,Götze je primio jednu okomitu loptu i tukao, ali je Fabianski bio spreman…

Njemačka definitivno u prve dvije utakmice ovoga turnira ne djeluje moćno, niti podsjeća na ekipu koja je prije dvije godina poharala Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Poljska je u drugom dijelu bila bolja, imala zrelije prigode. Jednu takvu u 69. minuti promašio je Milik. Odlično su kombinovali Lewandowski i Grosicki, no ponovo je loptu u ključnom trenutlu promašio Milik.

Ubrzo su se javili i njemački nogometaši, Schürrle je odmah po ulasku u igru zaprijetio vratima Fabianskog, koji je po prvi puta morao regirati. Pa snažan udarac Schürrlea odbiti u korner.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, ostalo je 0:0.

Skupina C: Njemačka 0:0 Poljska  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,