Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ni VAR ne pomaže: Ovo su tri velike pogreške na startu Lige prvaka

Preuzmite sliku

Večer u kojoj je počela Liga prvaka nije donijela puno pogodaka, osim u Salzburgu gdje je na utakmici Red Bulla i Genka palo čak osam golova, ali je zato donijela pregršt sudijskih pogrešaka. Tri najveće vezane su uz VAR i njegovo korištenje. 

Strašan prekršaj

Prva situacija dogodila se na utakmici Chelseaja i Valencije, a sporan je bio start Francoisa Coquelaina nad Masonom Mountom nakon kojeg je igrač Chelsea morao napustiti igru.

Sudac nije odlučio konsultirati VAR već je dosudio žuti karton za Francuza, Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimak možete pogledati OVDJE. Chelsea je na kraju izgubio, a pobjednički pogodak za Valenciju zabio je Rodrigo.

Sporna odbrana penala

Druga situacija dolazi nam s utakmice Borussije Dortmund i Barcelone, a riječ je o nepropisno odbranjenom penalu. Naime, pravila nalažu da barem jedna golmanova noga mora dodirivati gol liniju prije nego protivnik zapuca po golu, a Ter Stegenu su obje noge bile daleko od linije u trenutku upućivanja lopte.

VAR nije reagovao, a još uvijek nije potpuno jasno zašto. Utakmica je završila bez pogodaka. Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku možete pogledati OVDJE.

Upitan prekršaj za jedanaesterac

Treća situacija je jedanaesterac koji je dosuđen za Napoli nakon sudara Callejona i Robertsona u kaznenom prostoru. Na snimku koji se već masovno dijeli Twitterom jasno se vidi kako je kontakt između dvojice igrača minimalan.

Onaj kontakt koji je bio i postoji iniciran je od strane igrača Napolija pa je upitno koliko je ovo bila dobra odluka suca. Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku možete pogledati OVDJE. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,