Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

N/FS BiH: Sarajevo kažnjeno sa ukupno 8.500, a Sloboda sa 6.000 KM

Preuzmite sliku

Disciplinska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH), pod predsjedavanjem Gorana Kosorića, na sjednici održanoj u četvrtak u Sarajevu, rješavala je disciplinske predmete iz svoje nadležnosti te je donijela nekoliko odluka kojima su, između ostalih, FK “Sarajevo” kažnjeno s ukupno 8.500, a Sloboda sa 6.000 KM, javlja Anadolu Agency (AA).

FK “Sloboda” je kažnjena novčanom kaznom u iznosu od 5.000 KM (propusti u organizaciji utakmice, upotreba pirotehničkih sredstava, ulazak navijača u ograđeni dio terena i sukobljavanje s navijačima protivničkog tima) u prvoj utakmici protiv Sarajeva u četvrtfinalu Kupa BiH. FK “Sarajevo” je također kažnjeno sa 4.000 KM (ulazak navijača u ograđeni dio terena i sukobljavanje sa navijačima protivničkog tima) u istoj utakmici koja se igrala u Tuzli.

FK “Sarajevo” je ponovo kažnjeno sa 4.500 KM zbog propusta u organizaciji utakmice, upotrebe pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača i ubacivanja tvrdih predmeta u ograđeni dio terena u revanš utakmici protiv Slobode u četvrtfinalu Kupa BiH. FK “Sloboda” je također kažnjena novčanom kaznom u iznosu od 1.000 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača u istoj utakmici koja se igrala u Sarajevu.

FK “Borac” je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 1.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice, upotrebe pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH protiv Željezničara.

FK “Velež” je kažnjen sa 1.000 KM zbog kršenja čl. 17 Propozicija takmičenja BH T PL BiH – nema prijavljenog licenciranog pomoćnog trenera u zapisniku s utakmice Velež – Široki Brijeg u okviru 21. kola Premijer lige BiH.

FK “Borac” je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 2.500 KM zbog propusta u organizaciji utakmice i upotrebe pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača tokom utakmice s Drinom u 21. kolu.

FK “Drina” je također kažnjena s 1.000 KM zbog kršenja čl. 17 Propozicija takmičenja BH T PL BiH – nema prijavljenog licenciranog pomoćnog trenera u zapisniku sa iste utakmice.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,