Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

N/FS BiH sa čelnicima klubova: ”Posebna pažnja regularnosti Premijer ligi BiH”

Preuzmite sliku

Sastanak predstavnika Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) sa članovima rukovodstva klubova Premijer lige održan je danas u hotelu „Park“ u Vogošći.

”Na sastanku su prezentovane i razmotreni analiza jesenjeg dijela prvenstvene sezone 2016/2017., pripremne aktivnosti za nastavak takmičenja, informacija o inicijativi N/FS BiH za izmjenama zakonskih propisa na svim nivoima vlasti u cilju olakšanja poslovanja sportskih kolektiva, realizacija važećeg sponzorskog ugovora, pripremne aktivnosti za novi sponzorski ugovor, te finansijske obaveze klubova prema N/FS BiH”, saopšteno je iz N/FS BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako je istaknuto poslije sastanka, ”posebna pažnja posvećena je pitanjima regularnosti i zaštite integriteta takmičenja, kao i sigurnosnom aspektu organizacije utakmica”.

”Upravo zbog toga, predstavnici Saveza su u Vogošći održali i zaseban sastanak sa oficirima za sigurnost premijerligaških klubova, kao i sa predstavnicima policijskih uprava/centara službi bezbjednosti iz mjesta u kojim se organizuju utakmice Premijer lige. Sastanak je organizovan sa ciljem da se uspostavi bolja komunikacija između klubova, kao organizatora javnih okupljanja i policijskih organa, te su analizirane postojeće zakonske legislative u BiH i pravila N/FS BiH kako bi se unaprijedila organizacija utakmica u nastavku prvenstva”, naglašeno je u saopštenju za javnost N/FS BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje