Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Neymar proglašen za najvećeg plačljivca u fudbalu, na listi Messi i Ronaldo

Preuzmite sliku

Najveće zvijezde su i najveći emotivci.

Koliko smo puta vidjeli da neki igrači plaču nakon pobjeda i poraza na terenu. Emocije je ponekad zaista teško kontrolisati.

Portal BonusFinder odlučio je da napravi listu najvećih pljačljivaca u fudbalu.

Oni su sabrali važne utakmice u kojima su igrači plakali, što uključuje posljednje utakmice u karijeri, nokaut-faze evropskih i svjetskih prvenstava, preokrete i finala. Igrači su potom rangirani od najemotivnijih prema onim manje emotivnim zavisno o broju situacija u kojima su plakali na utakmicama.

Na prvom mjestu se nalazi brazilski napadač Neymar kojeg često optužuju za simuliranje.

Drugo mesto iza Neymara zauzima Cristiano Ronaldo. Portugalac je plakao na evropskim prvenstvima 2020., 2016. i 2004. godine.

Treći je Luiz Suarez, urugvajski npadač za kojeg je, među ostalim, emotivan trenutak bio osvajanje titule sa Atletico Madridom kad je fotografisan kako sjedi na travnjaku, gleda u telefon i plače.

Bivši engleski reprezentativac Paul Gascoigne zauzeo je četvrto mesto. U njegovoj karijeri ističe se trenutak sa Svjetskog prvenstva 1990. godine kad je plakao u polufinalu. Sergio Aguero je peti. Prema BonusFinderu, listu deset najemotivnijih fudbalera, od šestoga do desetog mesta, čine i Lionel Messi, John Terry, Mohamed Salah, David Beckham i Mario Balotelli.

Lista najvemotivnijih fudbalera

1. Neymar

2. Cristiano Ronaldo

3. Luis Suarez

4. Paul Gascoigne

5. Sergio Aguero

6. Lionel Messi

7. John Terry

8. Mohamed Salah

9. David Beckham

10. Mario Balotelli

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje