Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Neugodan rival stiže na Tušanj: Navijači Slobode još nisu zaboravili “tricu” i Anela Husića

Preuzmite sliku

U pet kola u novoj premijerligaškoj sezoni, fudbaleri Slobode osvojili su šest bodova. Posljednji gostujući remi (2:2) protiv Željezničara ulijeva optimizam u redove “crveno-crnih” uoči susreta sa Zvijezdom 09.

Podmlađeni tim iz Etno sela Stanišić ove sezone je osvojio dva boda, oba na domaćem terenu, doduše uz utakmicu manje, a ne poprave li igru u narednim kolima vrlo brzo bi mogli postati jedan od kandidata za ispadanje.

Što se tiče međusobnih duela, ova dva tima do sada su u Premijer ligi BiH igrala tri puta. U Ugljeviku je u julu prošle godine bilo 1:1, a narednu utakmicu, 6. oktobra 2019. godine u Tuzli fudbaleri Slobode željeli su brzo zaboraviti jer su teško poraženi sa 0:3, uz hatt-trick bivšeg člana Tuzlaka, Anela Husića.

Zvijezda 09 je Slobodi stvorila probleme i u posljednjoj utakmici odigranoj 6. aprila 2019. godine na Tušnju, jer je tuzlanski tim slavio 2:1 nakon preokreta, uz dva gola današnjeg igrača Orašja, Antonija Vidovića.

Sloboda u ovaj četvrti međusobni okršaj protiv Zvijezde 09 ulazi kao favorit, ali to će u subotu, 24. avgusta 2019. godine od 19.00 sati morati potvrditi na zelenom terenu Gradskog stadiona Tušanj. (Tuzlanski.ba/Video: BHT1, Nogometni savez BiH)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,