Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nesvakidašnji prizori sa fudbalskih terena: Sudija dodijelio 11 crvenih kartona na utakmici (FOTO)

Preuzmite sliku

Meč finalnog doigravanja za juniorskog prvaka Turske između timova Unye 1957 i Esnafspora prekinut je 85. minuti kada je sudija pokazao crvene kartone ukupno jedanaestorici igrača na terenu, javlja Anadolu Agency (AA).

Susret play-off doigravanja za juniorskog prvaka Turske igran je danas na stadionu Durugol u Altinorduu, a na terenu je viđena masovna tuča igrača i sudija je prekinuo meč kada je iz istog tima isključio devet igrača.

Prvo poluvrijeme završeno je minimalnim vodstvom tima Unye 1957, a na početku drugog poluvremena sudija Mehmet Sengol je zbog prigovora isključio Ogulcana Akana iz tima Unye 1957.

Esnafspor je nedugo zatim izjednačio rezultat na 1:1, ali se tim Unye brzo vratio i ponovo poveo sa 2:1.

Nemile scene na terenu desile su se u 85. minuti susreta kada je sudija dosudio penal za Unye zbog prekršaja golmana Esnafspora nad protivničkim igračem u šesnaestercu. Prepirka igrača protivničkih timova se brzo pretvorila u masovnu tuču, a sudija Sengol je pokazao devet crvenih kartona igračima Esnafspora, među kojima je bio i jedan rezervista koji se uključio u tuču. Iz protivničkog tima Unye isključen je jedan igrač tokom nereda.

Kada je zapisao isključene igrače, sudija Sengol je prekinuo meč jer tim Esnafspora nije moga nastaviti igru zbog isključenih devet igrača.

Fudbalski zvaničnik iz provincije Ordu Hasan Vayni je za AA kazao da je sramotno i tužno to što se desilo na terenu, a da će konačnu odluku o cijelom slučaju donijeti nadležna komisija Turskog fudbalskog saveza (TFF). (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,