Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nesretan poraz Sarajeva u Bjelorusiji, Ahmetoviću poništen regularan pogodak

Preuzmite sliku

Fudbaleri Sarajeva u drugom pretkolu Lige prvaka odigrali su susret sa Dynamom iz Bresta u Bjelorusiji. Susret je okončan rezultatom 2:1.

Nije dobro krenulo po tim sa Koševa. Igrala se treća minuta susreta kada je rezultat na semaforu bio 1:0. Iz jedne, naizgled potpuno bezazlene situacije, domaći su došli do gola preko Gordejchuka. Loptu je ubacio Yuzepchuck, koja stiže do napadača domaćih. Udarac nije bio opasan, ali se lopta na putu do gola odbila od jednog defanzivca Sarajeva, te je prevarila Kovačevića i završila u golu.

Nagrada za bolju igru i više želje za igrače Sarajeva stigla je u 34. minuti. Presječen je jedan napad ekipe iz Bresta. Lopta dolazi u šesnaesterac kod Amara Rahmanovića, koji se nije najbolje snašao s njom. Ipak, veznjak Sarajeva nije posustao – te je u padu pronašao Đokanovića koji snažno šutira sa nekih 12-13 metara i pogađa gol domaćina.

Sarajevo je do konca prvog dijela nastavilo sa svojom igrom, napadalo je, dobro se branilo – ali rezultat nakon prvih 45 minuta ostao je 1:1.

U 50. minuti drugog poluvremena jedan odličan centaršut sa lijeve strane pronašao je Dialloa u kaznenom prostoru Sarajeva, koji prsima skreće loptu u gol za vodstvo domaćih 2:1.

U 54. minuti Sarajevo je dobro šutiralo iz vana, loptu je odbranio golman domaćih, koja dolazi do Ahmetovića. Devetka Sarajeva trese mrežu, ali je glavni sudac presudio da je ranije bio ofsajd. Usporeni snimak je pokazao da je bordo tim oštećen, jer je Ahmetović bio iza domaće odbrane.

Sarajevo nije uspjelo da iskoristi periode igre kada je imalo vidljivu terensku nadmoć, a Dynamo je uspio sačuvati stečenu prednost. Ostalo je 2:1, što tim iz Bresta vodi u treće pretkolo.

Ipak, ovo nije kraj evropskog pohoda FK Sarajevo. Oni će nadmetanje nastaviti u kvalifikacijama za Ligu Evrope. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,