Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Neretljak: Utakmica Željezničara protiv Slobode mi je puno pomogla

Preuzmite sliku

Trener Goška Mato Neretljak zadovoljan je igrom svojih igrača i pobjedom na Grbavici protiv Željezničara sa 2:1 u posljednjem meču 12. kola Premijer lige BiH.

Neretljak, koji je nedavno preuzeo ekipu, na Grbavici je s pretposljednjom momčadi Premijer lige BiH odnio bodove.

Na pres-konferenciji nakon utakmice izjavio je da je ovo pobjeda njegovih igrača, koji su ostavili “srce na terenu” i pružili maksimum.

– Teška utakmica, ja sam imao praktično samo jedan trening s ovom ekipom. Znali smo vrline i mane i mislim da smo ih iskoristili, te zasluženo pobijedili. Tek sam došao u klub i ja sam taj koji je unio malo živosti, što sam mogao u ovaj jedan ili dva treninga – kazao je Neretljak.

Potcrtao je da je analizirao igru Željezničaru u meču protiv Slobode te da mu je taj meč mnogo pomogao u određivanju taktike.

– Držali smo presing, ne možda kao Sloboda, ali Željo je kvalitetniji tim. No, ta utakmica mi je puno pomogla. Željezničar teško igra pod pritiskom, ovo je veliki klub koji mora igrati napadački. Poštujem Odovića i vjerujem da je pravi izbor za klub ali mu treba dati vremena – zaključio je trener Goška. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,