Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Neočekivan debi mladog Muminovića: “Igrači su me hrabrili riječima podrške” (FOTO)

Preuzmite sliku

Željezničar i Sloboda danas su odigrali prvu polufinalnu utakmicu Kupa Bosne i Hercegovine na stadionu ‘Grbavica’. Sloboda je u prvom polufinalnom susretu savladala Željezničar rezultatom 2:1 i na taj način stvorila veliku zalihu pred uzvratni susret na Tušnju. 

Sve navijače Slobode iznenadila je jedna nenajavljena izmjena u početnom sastavu Slobode koji je istrčao na Grbavicu. Među stativama utakmicu je počeo treći golman Slobode, junior Azir Muminović (1997. godište) što je ujedno bio i njegov prvi zvanični debi za prvi tim Slobode.

  • azir-muminovic-sloboda
  • Da će golobradi Muminović dobiti priliku da debituje u prvoj utakmici polufinala Kupa BiH bilo je izvjesno jutros kada je prvi golman Slobode Kenan Pirić dobio virozu, a drugi golman Hamzabegović već odranije povrijeđen.

    – Kada je trener rekao da ću ja početi utakmicu, moram priznati pojavila se određena doza treme, ali pozitivne. Svi igrači su me u svlačionici hrabrili riječima podrške i moram priznati da mi je to mnogo značilo, jer debitovati u jednoj ovakvoj utakmici za mene je velika stvar. Posebna zahvalnost ide na račun Mirsada Dedića koji je i najzaslužniji za moj konstantan napredak ali i trenera Husrefa Musemića koji mi je pružio veliku šansu koju sam nadam se iskoristio, za Tuzlanski.ba odmah nakon utakmice izjavio je talentovani golman Azir Muminović, ujedno i juniorski reprezentativac BiH.

    Muminović je u nekoliko navrata sjajno intervenisao i osujetio pokušaje napadača Željezničara, a tokom cijelog susreta pokazivao sigurnost i zrelost među stativama, te pokazao da Sloboda već sada ima odličnog Pirićevog nasljednika.

    Podsjećamo, Muminović je svoju golmansku karijeru počeo kao dječak u SK Bambiju iz Tuzle, čiji je vlasnik Enes Mešanović, bivši igrač Slobode, do sada se nekoliko klubova interesovalo za usluge talentovanog Muminovića ali on je još uvijek stanovnik Rudarske 2, gdje željno očekuje i svoj debi za prvi tim pred tuzlanskom publikom. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje