Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nemanja Bilbija: Veoma sam ponosan što sam dio tima BiH

Preuzmite sliku

Nakon što je u minuloj sezoni postigao 33 gola, bio uvjerljivo najbolji fudbaler državnog prvaka Zrinjskog i Premijer lige Bosne i Hercegovine, napokon, poziv u reprezentaciju Bosne i Hercegovine dobio je i Nemanja Bilbija.

Kako je istakao za oficijelnu Internet stranicu Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH), zadovoljan je prvim utiscima na priprema nacionalnog tima Bosne i Hercegovine za junske utakmice u UEFA-inoj Ligi nacija.

”Utisci su veoma dobro. Ovdje su naša najveća imena i veoma sam ponosan što sam dio ove ekipe za juni, za ove utakmice”, rekao je Bilbija, kako prenosi Anadolu Agency (AA) dodavši:

”Veoma dobro se radi. Selektor (Bugarin Ivaylo Petev, op.a.) ima neke svoje zahtjeve i svi ih redom ispunjavamo”.

Bilbija smatra i da Bosne i Hercegovina ima dobru reprezentaciju bez obzira što posljednjih godina bilježi loše rezultate.

”Mislim da imamo jednu jako dobru reprezentaciju. Treba vjerovati u pozitivan rezultat i jedva čekamo utakmice”, kazao je Bilbija, napomenuvši da u premijernom meču s Fincima najveća opasnost prijeti od njihovog napadača i najboljeg igrača Teemu Pukkija.

Bosna i Hercegovina igrat će u grupi ”3” u Ligi ”B” UEFA-ine Lige nacija, gdje će za protivnike, osim Finske, imati i Rumuniju te Crnu Goru.

”Grupa je izjednačena, tu su i Rumunija i Crna Gora. Potreban nam je pozitivan rezultat na početku u Finskoj za ubuduće. Trebamo vjerovati u pozitivan rezultat”, rekao je Bilbija.

Bosna i Hercegovina će 4. juna gostovati u Finskoj pa tri dana poslije biti domaćin Rumuniji. Regionalni derbi s Crnom Gorom u Podgorici igrat će 11. juna, dok će tri dana kasnije Bosna i Hercegovina dočekati Finsku.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje