Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nedim Omerović: “Navijači Slobode su najbolji navijači u državi” (VIDEO)

Preuzmite sliku

Fudbaleri tuzlanske Slobode odradili su jutros na Stadionu Tušanj posljednji trening pred put u Izrael, gdje će odigrati uzvratni susret prvog pretkola Evropske lige sa ekipom Beitara iz Jerusalema.

Ekipa RTV 7 bila je na treningu, te od trenera u stručnom štabu Crveno – crnih Nedima Omerovića saznala, kakva su im očekivanja u ovom susretu, i kakva je atmosfera u svlačionici.

Nakon prve utakmice svi smo mogli da vidimo da je Beitar kvalitetna ekipa. Međutim to ne umanjuje značaj naše dobre igre i borbenosti. Nakon meča u Zenici dodatno smo analizirali protivnika, znamo sad njihove jake strane ali i one nešto lošije. Na današnjem treningu igračima smo pokušali dodatno da objasnimo neke stvari kako bi u revanšu ostvarili dobar rezultat” – kazao je Nedim Omerović.

Ekipi su se jutros na Tušnju pridružili i Asim Zec, Ibrahim Škahić i Kyul Sung Kim igrač iz Južne Koreje koji je stigao na probu u Slobodu.

Također, ohrabruje podatak je povreda Harisa Mehmedagića lakše prirode i da će veoma brzo biti u punom trenažnom procesu.

Planirano je da Crveno-crni sutra u ranim jutarnjim satima polete sa sarajevskog aerodroma prema Istanbulu odakle će imati let dalje prema Tel Avivu a potom slijedi vožnja autobusom do Jeruzalema.

Na stadionu Teddy u Jeruzalemu gdje će u četvrtak 07. jula od 18:45 sati biti odigran revanš meč između Beitara i Slobode ipak neće biti naših navijača jer im je nekolicini koja je planirala da ide odbijen zahtjev za dobijanje vize.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,