Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ne znaš engleski? UEFA kažnjava BiH

Preuzmite sliku

Bosna i Hercegovina ostala je bez jednog mjesta na listi sudija koji će ove godine dijeliti pravdu na zvaničnim utakmicama svih UEFA takmičenja.

Dragan Petrović iz Banja Luke praktično nije ni debitovao kao glavni sudija na utakmici pod okriljem UEFA. Bosanskohercegovački arbitar nije ni izašao na teren jer nije položio ispite UEFA zbog nedovoljnog znanja engleskog jezika.

“UEFA neće računati na Petrovića jer nije prošao na ispitu za engleski jezik. Iako je imao certifikat, koji nam je dostavio, tokom razgovora sa ljudima iz UEFA je napravio nekoliko grešaka. Poslije toga je stigla i potvrda da na njega neće računati ove godine”, potvrđeno je iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.

Petrović i Admir Šehović su na FIFA listu dospjeli umjesto Ognjena Valjića i Edina Jakupovića, koji su se oprostili od suđenja.

UEFA na Petrovića neće moći da računa zbog ispita iz engleskog, a Šehović je trenutno pod suspenzijom zbog grešaka na utakmici devetog kola između Radnika i Širokog Brijega, pa neće biti delegiran za naredna četiri meča u domaćim takmičenjima, do okončanja postupka koji se vodi. (Sportklub)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje