Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

NBA: Denver u polufinalu zapada, Toronto poveo protiv Philadelphije

Preuzmite sliku

Košarkaši Denver Nuggetsa plasirali su se u polufinale zapadne konferencije playoffa NBA lige, nakon što su sinoć u odlučujućoj utakmici pobijedili ekipu San Antonio Spursa s 90:86.

Iako je izgledalo da će Nuggetsi lako riješiti ovaj meč u svoju korist, Spursi se nisu predavali i u samoj završnici utakmice dolaze na zaostatak od samo dva poena razlike 50 sekundi do kraja meča.

Ipak, u tim trenucima nisu uspjeli “prelomiti” meč u svoju korist. U ključnom napadu za Spurse, Torrey Craig je blokirao šut DeMara DeRozana koji bi gostima donio izjednačenja, a već u narednom napadu Nuggetsa Jamal Murray pogađa težak šut koji je njegovom timu donio četiri razlike.

Denver je do pobjede nosio Nikola Jokić s “trople-double” učinkom od 21 poena, 15 skokova i deset asistencija, a Murray je postigao 23 poena. Rudy Gay je ubacio 21 poena za San Antonio, a DeRozan i Brian Forbes su dodali po 19.

Nuggetsima je ovo prva pobjeda u sedmom meču runde playoffa nakon 1978. godine, kada su savladali Milwaukee Buckse. U polufinalu će igrati protiv ekipe Portland Trail Blazersa.

Sinoć je odigran i prvi meč polufinala istočne konferencije između Toronto Raptorsa i Philadelphia 76-ersa, a Toronto je upisao prvu pobjedu rezultatom 108:95.

Raptorse, koji su tokom cijelog meča bili bolji protivnik, predvodio je Kawhi Leonard sa 45 poena i 11 skokova, što je njegov najbolji učinak u playoffu u karijeri. U dresu Raptorsa efikasan je bio i Pascal Siakam s 29 poena i sedam skokova.

S druge strane najefikasniji je bio JJ Reddick sa 17 poena.

– Rezultati:

– istok, 2. runda:

Toronto Raptors – Philadelphia 76ers 108:95

– Toronto vodi s 1:0

– zapad, 1. runda:

Denver Nuggets – San Antonio Spurs 90:86

– Denver se plasirao u polufinale s 4:3 u pobjedama

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,