Petak, 1. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Navršilo se 16 godina otkako nas je napustio Mustafa Hukić – Huka

Preuzmite sliku

Danas se navršilo 16 godina od tragične smrti velikog igrača, trenera i još večeg čovjeka Mustafe Hukića – Huke.

Podsjećamo, Mustafa Hukić je u 48 godini života tragično izgubio život u saobraćajnoj nesreći u mjestu Devetak kod Lukavca.

Koliko je Mustafa Hukić bio cijenjen kao osoba i sportski radnik pokazuje i činjenica da su skoro sve sportske delegacije koje su boravile u našem gradu obišle mezar našeg dragog Huke i učenjem fatihe, polaganjem cvijeća i minutom šutanje odali počast legendi sa Tušnja.

Članovi prorodice Hukić, radnici Sportskog društva “Sloboda Tuzla” svake godine na današnji dan posjete mjesto na kojem je 7. avgusta 1999. godine u saobraćajnoj nesreći smrtno stradala legenda tuzlanske Slobode.

  • huka
  • Mustafa Hukić rođen je 6.Februara 1951 godine, svoju fudbalsku karijeru gradio je u tuzlanskoj Slobodi zatim Osijeku, turskom Adanasporu takođe je bio član i američkog San Josea. Za Slobodu je igrao od 1969 do 1978 godine, to su bile „zlatne” godine Slobode kada je klub sa Tušnja osvojio treće mjesto u prvenstvu bivše Jugoslavije, a Mustafa Hukić bio je jedan od najboljih i najpopularnijih igrača, te je zabilježio i pet nastupa za A reprezentaciju bivše Jugoslavije. Nakon angažmana u Osijeku, Adanasporu i San Joseu, Mustafa Hukić se vraća na Tušanj u Slobodu gdje završava svoju karijeru 1985 godine. Nakon završene igračke karijere, popularni Huka odlazi u trenerske vode, podsjećamo da je bio asistent selektoru A reprezentacije BiH, Fuadu Muzuroviću a u isto vrijeme vodio je i fudbalsku B selekciju naše zemlje. U periodu 1994 – 1999 vodio je F.K Slobodu, mnogi će se složiti da u upravo u tom periodu poslijeratna Sloboda igrala svoj najbolji fudbal.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje