Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Navijačka skupina “Fukare”: Podržavamo Husića, odluku donesite po savjesti, a ne po naređenju

Preuzmite sliku

Navijačka skupina Fukare Tuzla oglasila se saopštenjem za javnost u vezi kandidatura za novog predsjednika UO FK Sloboda Tuzla, njihovo saopštenje prenosimo u cijelosti: 

“Ovim putem obavještavamo javnost, članove, građane, navijače i simpatizere FK Sloboda Tuzla da navijačka skupina Fukare u potpunosti podržava i stoji iza kandidature gospodina Husić Azmira, te želimo urgirati kod GV Grada Tuzle da odluku donesu po savjesti, a na po naređenju.

Naša skupina je prije početka drugog dijela ligaške sezone upozoravala javnost, pravila mnoštvo sastanaka kako unutar grupe, tako i sa tadašnjim članovima UO FK Sloboda, gdje smo jasno naglasili da takvo vođenje kluba vodi u drugu ligu, što se na kraju i dogodilo. Želimo da odgovorni ljudi podnesu izvještaj kako se desilo da klub našeg renomea sa nelošim igračkim kadrom i za našu ligu respektabilnim budžetom, te unaprijeđenom infrastruktorom (teren stadiona Tušanj) ispadne iz lige.

Obavještavamo sve članove da će u narednim danima biti održan sastanak skupine, na koji su pozvani svi sadašnji kao i bivši članovi, a o kojem ćete biti blagovremeno obavješteni.

Želimo navesti i to da ćemo, ukoliko i jedan član UO iz prošlih 4 godine bude ponovno izabran u novi UO, navijačka skupina Fukare Tuzla organizovati proteste protiv onih koji donesu takvu odluku.

Na sljedećim fotografijama možete vidjeti 40-ak pripadnika navijačke skupine koji su ukazivali na probleme u klubu. Takođe ovim putem se ograđujemo od izjava ostalih udruženja FK Sloboda u vezi toga ko ima podršku a ko ne.” navodi se u saopštenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,