Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Navijači Zrinjskog ‘Ultrasi’ sjetili se ratnog zločinca Slobodana Praljka

Preuzmite sliku

Fudbaleri Zrinjskog danas su u prvom meču 19. kola BHT Premijer lige BiH savladali Krupu sa 1:0.

Plemići nisu imali podršku s tribina, s obzirom na to da je stadion Pod Bijelim brijegom suspendovan, jer su navijači Zrinjskog nakon derbija protiv Sarajeva kamenom pogodili pomoćnog trenera Bordo tima Muhameda Džakmića.

No, navijači Zrinjskog našli su način kako da podrže izabranike Blaž Sliškovića, ali i da osramote svoj klub. Još jednom je potvrđena stara narodna izreka – čega se pametan stidi, time se budala ponosi.

Ultrasi su se podršku Zrinjskom davali van stadiona, tačnije na parkingu naselja Bijeli Brijeg, a prije početka utakmice postavili su transparent podrške osuđenom ratnom zločincu, Slobodanu Praljku, prenosi Faktor.

– Herceg-Bosna živi, heroje ne zaboravlja – pisalo je na transparentu, uz fotografiju Slobodana Praljka.

Delegat utakmice Goran Skoko iz Ljubuškog nije primjetio navijače na ogradi tribine stadiona Pod Bijelim brijegom, a samim tim nije evidentirao ni pomenuti transparent! Slučajno ili namjerno? Procijenite sami.

Praljak je prije godinu izvršio samoubistvo. Nakon što mu je Haški sud izrekao presudu za zločine protiv čovječnosti u periodu između 1992. i 1995, Praljak je prošle godine sebi oduzeo život u sudnici Tribunala.

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,