Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Navijači Željezničara u četvrtak i petak kupuju ulaznice za utakmicu bez publike

Preuzmite sliku

Navijači Fudbalskog kluba Željezničar u četvrtak i petak (12. i 13. marta) moći će kupiti ulaznice za utakmicu 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, koju će njihov tim na stadionu ”Grbavica” u Sarajevu odigrati bez prisustva publike protiv zeničkog Čelika.

Nakon što su navijači pokrenuli neobičnu inicijativu, kada je juče Nogometni | Fudbalski saveza BiH (N/FS BiH) radi širenja korona virusa donio odluku da se sve utakmice 23. i 24. kola Premijer lige BiH igraju bez publike, iz FK Željezničar danas su ih obavijestili da će ulaznice po cijeni od 5 KM moći kupiti na stadionu ”Grbavica”, ali i platiti ih žiralno.

‘Navijači Željezničara pokrenuli su inicijativu da bez obzira na to što će se utakmica 23. kola igrati bez prisustva gledalaca kupe ulaznice i na taj način pokažu svoju ljubav i privrženost klubu. Odlukom Komiteta za takmičenje N/FS BiH utakmice 23. kola BH Telecom Premijer lige BiH, u kojem FK Željezničar dočekuje NK Čelik, igrat će se bez prisustva gledalaca. Ipak, naši navijači će još jednom biti pozitivan primjer u bh. sportu jer su pokrenuli akciju kupovine ulaznica, tj. donaciju u vrijednosti karte, bez obzira na što se susret igra bez gledalaca. Klub je omogućio navijačima da provedu svoju akciju, te će se u četvrtak i petak na stadionu ‘Grbavica’ od 9 do 17 sati moći preuzeti ulaznica u vrijednosti od 5 KM i dobiti jedinstvena potvrda o donaciji. Svaki navijač može uplatiti neograničen broj donacija. Također, navijači iz inostranstva i oni koji nisu u mogućnosti doći na stadion, donaciju u vrijednosti ulaznice mogu uplatiti žiralno. Nakon izvršene uplate, klubu je potrebno na e-mail adresu clanstvo@fkzeljeznicar.ba dostaviti dokaz o uplati kako bi klub mogao dostaviti potvrdu o donaciji’, saopštili su iz FK Željezničar.

Utakmica Željezničar-Čelik igrat će se u subotu, 14. marta, od 18 sati na stadionu ”Grbavica” u Sarajevu.

Poslije 22 odigrana kola u Premijer ligi BiH prvo je Sarajevo sa 45 bodova, tri više od drugoplasiranog gradskog rivala Željezničara. Čelik je pretposljednji 11. na tabeli sa 17 osvojenih bodova i slijedu mu borba za opstanak u bh. ”društvu najboljih” u preostalih 10 kola nacionalnog šampionata.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje