Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Navijači Slobode poručili: Simbolično ćemo ‘zapaliti grad’ za 100-ti rođendan

Preuzmite sliku

Najznačajniji događaj kojim će se obilježiti 100-godišnjica RSD Sloboda bit će prijateljska utakmica nogometaša Slobode i zagrebačkog Dinama, 11. oktobra na stadionu Tušanj u Tuzli.

Ovim povodom danas je upriličena konferencija za novinare na kojoj je detalje proslave, uime firme „Coloseum“, obrazložio Zlatko Berbić.

– Dinamo dolazi u sastavu koji je nastupio na nedavnoj utakmici protiv Manchester Cityja. Otvorena srca i dobronamjerno su prihvatili da dođu u Tuzlu i sudjeluju u obilježavanju velikog jubileja Slobode. Utakmicu će zvanično otvoriti dr. Anto Raos, počasni predsjednik RSD Sloboda, svečanost počinje u 17 sati, a sama utakmica u 17.30 sati – rekao je Berbić.

Dinamo će u Tuzlu doći 10. oktobra, a Berbić kaže da je planirano da se igrači dva kluba i simpatizeri druže prijepodne na Sonom trgu.

Za ovu priliku izrađen je specijalni dres na koji su utisnuta imena 573 igrača i članova uprava koji su u raznim vremenima igrali za Slobodu i vodili klub, naglasio je Berbić.

U ovilježavanju jubileja sudjelovat će i navijači Slobode, koji su također pripremili svoj program.

– Nismo do sada uspjeli osvojiti nijedan trofej, ali to nije razlog da ne pokažemo odanost svom klubu. U četvrtak, 11. oktobra, u 19 sati, u raznim dijelovima grada upalit ćemo 100 baklji i simbolično ćemo zapaliti grad, jer nas sve veže ljubav prema Slobodi – kazao je Ajdin Joldić, predstavnik navijača.

Ulaznica za revijalnu utakmicu Sloboda – Dinamo koštat će 10 maraka, a sav prihod od prodaje karata bit će uplaćen Slobodi. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje