Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Navijači Reala neće samo tako oprostiti Cristianu Ronaldu

Preuzmite sliku

Cristiano Ronaldo potvrdio je da namjerava ostati i sljedeće sezone u Madridu te s Realom nastaviti osvajati trofeje, no dnevnik Marca naglašava da mu navijači neće samo tako oprostiti uvrijeđeni pokušaj odlaska iz kluba te dugu šutnju ako im se sljedećih sedmica ne izvine…

Nakon što je optužen za utaju poreza ogorčeni Ronaldo zatražio je odlazak iz Reala i tokok juna je njegov mogući transfer u Manchester United ili PSG bio jedna od glavnih nogometnih tema.

No, uspjeli su ga čelnici kluba i stručni štab umiriti te ga tako i zadržati u Madridu, što je konačno i javno potvrdio ovog ponedjeljka.

‘Bilo je genijalno osvajati važne trofeje s klubom prošle sezone, kao i one individualne. Bilo bi dobro to ponoviti,’ izjavio je Cristiano Ronaldo za Marcu te tako najavio još jednu svoju sezonu u Primeri i nadmetanje s Lionelom Messijem na španskim i evropskim terenima.

Iako je ostanak Ronalda dobra vijest za klub, sportski dnevnik Marca naglašava da mu navijači neće samo tako oprostiti njegov uvrijeđeni pokušaj bijega iz Madrida. Ni prije nije bio jedan od omiljenih igrača među publikom, a sada bi se zvižduci na njegov račun mogli još češće čuti.

‘Ronaldo duguje navijačima Reala više od objave da želi nastaviti osvajati titule. Publika očekuje izvinjenje za više od mjesec dana šutnje nakon što se izjasnio da želi otići iz kluba. Portugalac to zna i mora napraviti taj korak i to na uvjerljiv način,’ upozorava Cristiana najugledniji španjolski sportski dnevnik i dodaje:

‘Oprost je moguć, ali igrač i publika dodatno će se udaljiti. Nije izabrao pravi put kako bi okončao neopravdane zvižduke na svoj račun i sada će ih opet morati slušati, ovaj put vlastitom krivicom’.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje