Petak, 17. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Navijači podigli tužbu jer Ronaldo nije igrao

Preuzmite sliku

Grupa navijača u Južnoj Koreji podigla je tužbu protiv organizatora prijateljske utakmice između Juventusa i All Stars momčadi korejske lige jer nije nastupio Portugalac Cristiano Ronaldo.

Ronaldo je po ugovoru trebao igrati barem jedno poluvrijeme, ali je na kraju cijelu utakmicu koja je završila rezultatom 3-3, proveo na klupi za rezervne igrače.

Na tribinama stadiona u Seoulu okupilo se više od 60.000 gledatelja, a mnogi su došli na utakmicu kako bi vidjeli jednog od najboljih nogometaša svijeta. Posebice nakon što je organizator utakmice kompanija The Fasta Inc najavila kako je CR7 igrati barem jedno poluvrijeme.

Zanimljivo, početak utakmice kasnio je sat vremena jer su igrači Juventusa došli na stadion direktno s aerodroma nakon leta iz Kine.

“Mnogi navijači su kupili ulaznice kako bi vidjeli Ronalda. Organizator je reklamirao utakmicu kako će Portugalac sigurno igrati barem 45 minuta. Kompanija je lažnim oglašavanjem iskoristila igrača, ali i prevarila navijače,” kazao je advokat Kim Min-ki koji priprema tužbu, prenosi Hina.

Advokat će za svakog navijača tražiti povrat novaca za ulaznicu (59 dolara), te odštetu za duševne boli (850 dolara).

“Do sada je nekoliko osoba podiglo tužbu, a imamo najava za još nekoliko stotina osoba,” kazao je advokat dodavši: “Što se tiče duševne boli, želio bih naglasiti kako su neki od navijača veliki obožavatelji Ronalda, dakle, za njih je njegovo neigranje bilo vrlo bolno.”

Iz kompanije koja je organizovala utakmicu objavili su saopćenje u kojem se navodi kako talijanski nogometni velikan nije poštovao uslove ugovora, a vodstvo K League poslalo je torinskoj “Staroj dami” protestno pismo zbog kršenja ugovora.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje