Subota, 18. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Navijači Partizana na evropskoj utakmici veličali zločinca Mladića, oglasio se i FK Novi Pazar

Preuzmite sliku

Na utakmici 3. kola Konferencijske lige između Partizana i ruskog Sočija, pristalice beogradskog kluba ponovo su veličale osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, zbog čega ih je prozvao i FK Novi Pazar.

Nakon prekida utakmice 4. kola Superlige Srbije između Novog Pazara i Partizana, bilo je dosta burno i prepucavanja još uvijek traju.

Ta utakmica je prekinuta u 61. minuti nakon pogotka Partizana za 3:0 na čak 38 minuta zbog gostujućih navijača. Oni su na tribinama okačili slike ratnog zločinca Ratka Mladića, a kada su počeli skandirati njegovo ime, atmosfera je izmakla kontroli pa je sudija Miloš Milanović poslao igrače u svlačionicu.

Osim skandiranja Mladiću, navijači Partizana su pjevali i “Nož, žica Srebrenica”, zbog čega Novi Pazar nije želio nastaviti meč dok gostujući navijači ne napuste stadion, što se i desilo poslije 38 minuta. Susret je završen pobjedom Partizana rezultatom 4:1.

Ipak, i večeras su popularni Grobari veličali zločinca Mladića, a na Facebook stranici Novog Pazara objavljen je video uz opis: “Šta mislite ko je izazvao nerede u Novom Pazaru? Da li je Novi Pazar i večeras povod za skandiranje osuđenom ratnom zločincu?”, pitaju se Pazarci.

Nakon svega, bit će zanimljivo kako će reagovati UEFA koja ne toleriše ovakve stvari na nogometnim terenima.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje