Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Navijači FK Sarajevo pretukli konduktera i kamenovali željezničku stanicu u Hadžićima

Preuzmite sliku

Oko 20 navijača Fudbalskog kluba Sarajevo, koji su krenuli u jutarnjim satima vozom u Konjic, napali su konduktera kada im je zatražio vozne karte koje nisu imali, a potom su kamenovali željezničku stanicu.

Kako je za Klix.ba potvrdila Senka Račić, Načelnica službe za odnose s javnošću JP Željeznice FBiH (ŽFBiH), incident se dogodio u Hadžićima, a navijači su se prevozili lokalnim vozom Sarajevo – Konjic koji je krenuo jutros u 7.15 sati.

Tokom vožnje kondukter Dž.S. zatražio je od njih da pokažu vozne karte ili da ih kupe ukoliko ih nemaju. Navijači su uz vrijeđanje konduktera odbili kupiti kartu nakon čega je on pozvao pripadnike Policijske uprave Hadžići. Kad je stigla policija navijači su fizički nasrnuli na konduktera i nanijeli mu tjelesne povrede. Kondukter se uspio skloniti u stanicu u Hadžićima, nakon čega su navijači zapalili baklju i kamenovali stanicu na kojoj je pričinjena materijalna šteta“, rekla je Račić za naš portal.

Nakon ovog incidenta Željeznice FBiH otkazale su ovaj voz iz saobraćaja i vratile ga na opravku.

Kako je potvrđeno u MUP-u KS, navijači su nakon ovog incidenta krenuli putem M-17 pri čemu je jedan od navijača uzeo kamen i razbio stakla na autobusa u vlasništvu JKP GRAS. Riječ je o E. B. 1995. godište, kojeg je policija PU Hadžići pozvala u stanicu.

ŽFBiH su ponovo uputile apel svim navijačkim grupama koje koriste voz da poštuju predviđene propise kako ne bi ugrožavale svoju i sigurnost ostalih putnika, te da ne devastiraju željezničku imovinu koju, kako ističu, s naporom obnavljaju.

Navijaču su krenuli u Konjic kako bi gledali utakmicu FK Igman – FK Sarajevo koja počinje u 16:00 sati. (Klix.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,