Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Navijači Dinama u Litvu stigli sa sjekirama i metalnim šipkama (FOTO)

Preuzmite sliku

Mediji u Litvi javljaju neugodne vijesti; uoči utakmice Dinama i Žalgirisa i Vilniusu lokalna policija imala je probleme s navijačima iz Hrvatske od kojih je nekolicina završila u pritvoru!

Prilikom provjere autobusa kojim su pristaše Dinama stigli u Litvu policija je pronašla bejzbol palice, sjekire, metalne šipke, silikonske štitnike za zube, suzavac i eksplozivna sredstva. Dio navijača uuhaššen je zbog ispijanja alkohola na javnom mjestu, dok su neki uhvaćeni u lakšoj krađi.

Deset navijača je lišeno slobode. Policija je goste iz Hrvatske presrela u gradu oko 17 sati. Sumnja se da su huligani oružje namjeravali upotrijebiti u okršaju s drugom frakcijom Bad Blue Boysa. O tome izvještavaju i mediji, poput Delfija, koji prilaže i slike zaplijenjenog navijačkog arsenala.

Dio navijača Dinama tvrdi da su uhapšeni većinom pripadnici novooformljene frakcije sa sjevera, kojoj ostatak navijača zamjera dijalog s Mamićem, no potvrdu te informacije Index nema. U svakom slučaju, Boysi su odlučni da do kraja unište nekad moćnu i složnu navijačku skupinu, a njihovi su okršaji sigurnosna prijetnja i izvan granica. Vlasti još nisu pronašle rješenje za skupine od 50-ak većinom istih lica, prepoznatljivih svima koji redovno pohode utakmice.

Tokom susreta u Vilniusu dio navijača koji je stigao na utakmici vrijeđao je izvršnog dopredsjednika Zdravka Mamića.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,