Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Navijači će na SP 2022. godine spavati u pustinji s devama i na vodi?

Preuzmite sliku

Nakon svih silnih problema oko organizacije Svjetskog nogometnog prvenstva 2022. godine Katar se posljednjih dana suočava s novim.

Prema pisanju brojnih medija, organizatori trenutno nemaju ni približan broj hotelskih soba za navijače i turiste koji će pohoditi Svjetsko prvenstvo. Minimalan broj soba koje organizator mora ponuditi u organizaciji svjetske smotre je 60 000, a Katar ih u ovom trenutku ima manje od 21 hiljadu…

Prema pisanju Doha Newsa Katar ima riješenje i za taj problem. Namjerava napraviti kampove za navijače u pustinji kako bi zadovoljio sve FIFA-ine propise. Ukoliko to ne stigne, Katar će dio navijača smjestiti na brodove za krstarenje, takozvane ‘kruzere‘. Mišljenja su da će to biti neponovljivo iskustvo za sve navijače koji se odluče na takvu vrstu smještaja.

Hoće li FIFA nakon ovih, novih problema konačno staviti veto na organizaciju Svjetskog prvenstva u Kataru, koje će se održati u novembru i decembru? Prema dosadašnjim iskustvima neće, ali s obzirom da je od nedavno novi čovjek na čelu, Gianni Infantino, možda dočekamo njegov prvi radikalan potez.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje