Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Navijači Borussije iz Dortmunda došli podržati Slobodu na Tušnju

Preuzmite sliku

Današnjoj utakmici između Slobode i Širokog Brijega prisustvuju trojica nogometnih fanova iz Njemačke, koji su, kako su izjavili za Fenu, kazali da su došli podržati Slobodu na putu ka tituli prvaka Bosne i Hercegovine.

  • navijaci-dortmunda
  • Naime, iz Dormunda su u Tuzlu došli Walter Materna i Klaus Wenge, te Tuzlak koji trenutno s porodicom živi u Njemačkoj, Mugdim Softić Mudži.

    -Materna i Wenge “zagriženi“ su navijači Borusije iz Dortmunda, a unazad godinu i Slobode. Oni više od 20 godina imaju godišnje ulaznice za sve utakmice Borussije. Međutim, propustit će današnju utakmicu Bundeslige između Borusije i Hamburgera SV da bi gledali utakmicu Sloboda-Široki Brijeg i podržali ekipu s Tušnja u nastojanjima da osvoji prvi naslov prvaka Bosne i Hercegovine – ispričao je Softić za Fenu.

    Dvojica Nijemaca nikada prije nisu bili u BiH, a Softić im je obećao da će ih prvom prilikom dovesti i da, ujedno, pogledaju jednu utakmicu Slobode.

    -Učinilo mi se zgodnim da ih dovedem na utakmicu sa Širokim Brijegom, jer je to jedna od jačih utakmica do kraja prvenstva. Pristali su i nakon posjete Sarajevu došli smo u Tuzlu i danas smo nas trojica Fukare – kaže Softić.

    Njemački navijači ističu da im je vrlo lijepo u BiH, a kao i svi stranci, oduševljeni su ćevapima.

    – Danas navijamo za Borussiju i Slobodu i nadamo se pobjedama – kazali su uglas Materna i Wenge.

    U masi navijača na Tušnju danas su se našla iz trojica nogometnih fanova pristiglih iz Njemačke. Za očekivati je da njihov put do Tuzle neće biti uzaludan. (Fena)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje