Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Navijač Turske pucao u TV nakon što je Yilmaz promašio penal

Preuzmite sliku

Portugal je pobjedom nad Turskom 3:1 izborio finalnu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u kojoj će mu protivnik biti Makedonija.

Ipak, sve je moglo biti drukčije da je turski napadač Burak Yilmaz iskoristio penal u 85. minuti pri rezultatu 2:1.

Portugalci su vodili 2:0, da bi Yilmaz u 65. minuti zabio za povratak Turske u utakmicu. Zatim je 20-ak minuta kasnije Enes Unal izborio jedanaesterac, a 36-godišnji Yilmaz je po ko zna koji put u svojoj karijeri preuzeo odgovornost.

Nažalost za njega i Tursku, šutirao je preko gola, a Portugal je do kraja potvrdio pobjedu golom u 94. minuti.

Internetom je počela kružiti skandalozna snimka. Na njoj jedan turski navijač ima uperen pištolj u TV za vrijeme utakmice. U trenutku kada je Yilmaz pucao i promašio penal, bijesni navijač je uperio pištolj u Yilmaza i i potom opucao iz njega.

Turski napadač Burak Yilmaz saopštio je da se povlači iz reprezentacije, nakon poraza od Portugala u polufinalu baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

“Kada smo izborili penal, rekao sam sebi da je to siguran gol. Počeo sam da razmišljam o onom što dolazi nakon penala. Nisam ni pomislio da bih mogao da promašim i potpuno sam razočaran poslije svega. Žao mi je. Sanjat ću svake noći u ostatku svog života kako dajem ovaj penal“, iskren je 36-godišnjak iz Antalije.

Uslijedilo je i saopštenje o povlačenju.

“Nisam želio da se oprostim poslije ove utakmice, ali mislim da nije pošteno da sada nastavim. Hvala svim mojim trenerima. Odluka da se povučem nije emocionalna, nego logična. Ako se dese neke nepreviđene, ekstremne okolnosti, bit ću tu da pomognem, ako budem potreban“, ističe Burak.

Sudeći prema izjavi, izostanak sa Mundijala predstavlja pravi trenuak za podmlađivanje ekipe.

“Našoj zemlji je potrebno da zastavu predamo u ruke mlađe generacije, za stvaranje nove strukture. To je ispravna stvar. Mislim da će naši mladi zemljaci uraditi sve što je potrebno da nastave u pravom smjeru“, zaključuje Yilmaz.

Napadač Lillea za državni tim je debitovao 2006. godine. Od tada je upisao 77 utakmica i 31 gol.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,