Srijeda, 29. Novembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Navijač Rome propušta kćerkino diplomiranje zbog finala

Preuzmite sliku

Priča o navijaču Rome koji će preskočiti diplomiranje svoje kćerke u Rimu kako bi prisustvovao finalu Liga Evrope u Budimpešti podstakla je veliku raspravu na društvenim mrežama u Italiji.

“Zovem se Marta i željela bih vam reći nešto zbog čega se osjećam povrijeđeno”, rekla je studentica biologije u emisiji “I Lunatici” na radiju Rai Due pa dodala:

“U srijedu diplomiram biologiju, ali moj otac neće biti na ceremoniji jer mi je rekao da je dobio ulaznice za finale Lige Evrope lige između Rome i Seville u Budimpešti. Za 60-godišnjeg muškarca, diploma njegove kćerke dolazi tek nakon fudbalskog tima.”

Njena priča je izazvala lavinu komentara na društvenim mrežama, uglavnom onih koji je podržavaju, uključujući i onaj koji je rekao da je očev postupak zaradio kartu u jednom smjeru za starački dom.

Drugi su požurili u odbranu muškarca, pozivajući djevojku da malo popusti svom ocu, dok ga je jedan hvalio kao najvećeg Rominog navijača od dana Giakomo Losija, legenderne osobe koja je cijelu svoju profesionalnu karijeru, od 1955. do 1969. godine, provela s “Vučicom”.

Martina priča dolazi nekoliko dana nakon što je još jedna Romina legenda, Danijele De Rosi rekao da je odbio ponudu za kartu za finale Lige Evrope lige kako bi ostao uz svoju kćerku koja isti dan završava srednju školu.

“Kada dio tvog srca diplomira, ne možeš ga propustiti”, naglasio je De Rossi pišući na svom Instagramu i dodajući da je kartu odbio s velikim žaljenjem.

Inače, navijači Rome već danima pokušavaju doći do ulaznica za utakmicu koja će se odigrati 31. maja. (Klix.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,