Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nastavljena istraga: Policiji sumnjiv Ronaldov tajni ugovor u Juventusu

Preuzmite sliku

Juventus je ponovo pod istragom zbog finansijskih malverzacija, a tokom mjeseci istrage, policija je došla do zanimljivog presretnutog razgovora između jednog od advokata Juventusa Cesarea Gabasija i Federica Cherubinija, direktora Stare Dame.

Naime, govoreći o ugovoru petostrukog osvajača Zlatne lopte, Gabasi i Cherubini 23. septembra zabrinuto su komentarisali tajni dio ugovora, koji nije objavljen javnosti.

“Razgovarao sam sa predsjednikom i savjetovao sam ga da nikoga ne tuži. Objasnit ću ti i zašto. Federico, mi smo napravili onaj tajni dio ugovora koji u suštini ne bi smjelo da postoji. Ako to ispliva, svi će nam skočiti za vrat zbog bilansa, i inspekcija i revizija…morali bismo tada napraviti lažnu transakciju. Ne bi bilo dobro da dođe do tužbe jer taj tajni dio nama ne pomaže baš mnogo”, rekao je između ostalog Gabasi u telefonskom razgovoru.

Tajni ugovor, ili dio ugovora generalno ne predstavlja nelegalno poslovanje, ali ukoliko postoji sumnja na nelegalne radnje, istražitelji mogu zatražiti njegovo otkrivanje i koristiti ga u sudskom procesu.

Problem je što je tajni dio ugovora Cristiana Ronalda misteriozno nestao, zbog čega je italijanska policija objavila kako je i Gabasi pod istragom, iako do sada nije bio dio istrage.

Istražitelji tvrde kako nastavljaju obavljati razgovore sa interesnim stranama u skandalu kojeg neki zovu Calciopoli 2, a pitanje je da li će Ronaldov tajni dio ugovora ikada ugledati svjetlo dana. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje