Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nastavak uspješne saradnje: N/FS BiH i ZiraatBank potpisali sponzorski ugovor

Preuzmite sliku

Potpisivanjem sponzorskog ugovora u utorak u Sarajevu Nogometni/fudbalski savez BiH i ZiraatBank ozvaničili su nastavak uspješne saradnje, javlja Anadolu Agency (AA).

Potpisivanju ugovora prisustvovali su Bulent Suer, predsjednik Uprave ZiraatBank, Adnan Džemidžić, generalni sekretar bh. kuće fudbala, selektor bh. fudbalske reprezentacije Ivaylo Petev i bh. reprezentativci.

Suer je tom prilikom poželio dobrodošlicu gostima i napomenuo kako je ZiraatBanka jedna od najznačajnijih turskih organizacija.

“ZiraatBank BH je prva banka sa stranim kapitalom otvorena u BiH. Već devet godina smo sponzori nacionalnog fudbalskog tima BiH, a okupili smo se kako bismo još jednom obnovili sponzorski ugovor”, rekao je Suer.

Dodao je kako su njihove želje, nade i molitve uz bh. nacionalni fudbalski tim kojem je poželio pobjede u utakmicama protiv Finske i Ukrajine.

Nada se da će potpisivanje ugovora biti jedan korak ka pobjedi i da će biti dobar znak za buduće uspjehe bh. nacionalnog fudbalskog tima.

Džemidžić je kazao kako devet godina sarađuju sa ZiraatBank.

“Kako raste ZiraatBank tako raste Nogometni savez. Naša saradnja je svake godine sve uspješnija. Mogu kazati da sam sretan i ponosan da i u devetu godinu ulazimo zajedno. Naši ciljevi su uvijek isti, biti najbolji. Okolnosti nam nekad to dozvoljavaju, a nekad ne. Međutim, mislim da je došlo i konačno vrijeme da naša mlada reprezentacija na čelu sa selektorom Petevom napravi veliki iskorak”, rekao je Džemidžić.

Kazao je da je bh. tim dobio šansu i nada se da će je iskoristiti u narednom periodu.

Prema njegovim riječima, ekipu krasi zajedništvo, sportski duh što je moguće vidjeti i na terenu.

“Selektor Petev je posložio ono najbolje što ima, a na nama je svima da i logistički damo podršku, što oni i zaslužuju. Nadam se da ćemo u narednom periodu nastaviti našu kontinuiranu saradnju sa ZiraatBank. Želimo im što veći uspjeh na svom ekonomskom planu, a mi ćemo to tražiti da napravimo na sportskom planu i da svi zajedno krenemo put Katara 2022. godine”, kazao je on.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje