Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Napadač Krupe Elvir Koljić sedam puta tresao mrežu u pet prvenstvenih utakmica

Preuzmite sliku

Prijatno iznenađenje Premijer lige BiH u novoj sezoni je svakako ekipa Krupe koja nakon pet odigranih prvenstvenih kola ima 8 osvojenih bodova, što im je omogućilo plasman u gornji dio tabele.

Fudbaleri Krupe danas su na svom stadionu danas u okviru 5. kola BHT PL golovima Elvira Koljića iz 36. i 61. minute savladali Olimpic iz Sarajeva i osvojili nova tri boda.

Koljić je u svih pet odigranih susreta za Krupu pogađao mrežu protivnika.

U prvom kolu Krupa je bila domaćin ekipi Mladosti DK koja je imala prednost od 1:0 do 71. minute kada Koljić sa bijele tačke poravnava rezultat i svojoj ekipi donosi prvi osvojen bod.

U drugom kolu Krupa je kao gost savladala također novog premijerligaša Metalleghe-BSI Jajce, rezultatom 2:0, Koljić se i tada upisao u strijelce u 24. minuti susreta.

Svoju golgetersku seriju Koljić nastavlja i u trećem kolu kada su Krupa i Radnik iz Bijeljine remizirali rezultatom 2:2. Oba gola za Krupu postigao je sjajni Elvir Koljić.

Svega par minuta Krupu je dijelilo od boda protiv Sarajeva na stadionu Asim Ferhatović Hase u 4. kolu kada su poraženi u posljednjim trenucima susreta rezultatom 3:2. I tada se u strijelce upisao Koljić koji je u 24. minuti poravnao rezultat na 1:1.

Da fantastična golgeterska serija Krupinog snajperiste Elvira Koljić nije slučajna dokazao je i današnji meč Krupe i Olimpica kada je Koljić sa nova dva gola Krupi obezbijedio novu pobjedu.

Ako fudbaleri Krupe nastave sa ovako sjajnim partijama, neće biti nikakvo iznenađenje kada na kraju izbore plasman među šest najboljih ekipa koje će se boriti za naslov prvaka države. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje