Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Napadač Shaktara Luis Adriano golom bacio mrlju na sebe, saigrače, klub (VIDEO)

luis adriano
Preuzmite sliku

Napadač Ukrajinske ekipe Shaktara Luis Adirano napravio je možda najgori potez u istoriji fudbala.

luis adriano

Ukrajinska ekipa Shaktar večeras je u okviru petog kola lige prvaka gostovala kod Danskog Nordsjaellanda, u 24. minuti susreta domaćine svojim pogotkom u vodstvo je doveo Nordstrand da bi samo dvije minute kasnije napadač Shaktara Luis Adriano izjednačio na 1:1. Nakon postignutog gola u 26 minuti Adriana je izviždao cijeli stadion ali ne zbog postignutog izjednačujućeg gola već zbog načina na koji je to uradio.

Naime, nakon što je glavni sudija na ovoj utakmici Antony Gautier spustio loptu jednom igraču Shaktara koju je trebao po Fair Play pravilima vratiti fudbalerima Nordsjaellanda, Luis Adriano na iznenađenje svih na stadionu “Parken” dolazi do lopte dribla golmana i postiže izjednačujući pogodak koji je sudija morao priznati. Ovakav potez Adriana izazvao je pravi bijes kod domaćih fudbalera, jer je svjesno prekršio Fair Play

Utakmica između ova dva tima završila je rezultatom 2:5 u korist Ukrajinskih fudbalera, a Luis Adriano je postigao Hattrick koji će mu vjerovatno “prisjesti”. U video prilogu članka pogledajte kako je Luis Adriano postigao vjerovatno jedan od najgorih golova svih vremena u fudbalu.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: