Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nalić: Željo nije izuzetak – uvijek idemo na tri boda

Preuzmite sliku

Utakmice između Slobode i Željezničara uvijek su jako atraktivne za publiku i motivirajuće su za same aktere. Bit će tu mnogo taktičkih poteza s obje strane i bit će puno intenziteta i neizvjesnosti, izjavio je u razgovoru za Fenu šef stručnog štaba Slobode Zlatan Nalić, uoči sutrašnje derbija sa ekipom Amara Osima.

Strateg Tuzlaka kaže da mu je teško reći šta očekuje u ovoj utakmici, ali odlično zna šta mu je plan i na šta će njegova ekipa ići.

– Cilj nam je kao i na svakoj utakmici, prije ove, kao i poslije ove, a to su tri boda pa makar to bilo i sa Slobodinim ”popularnim” rezultatom od 1:0. Željo u tome nije izuzetak – kazao je Nalić.

Nasuprot sebe imat će trofejnog bh. trenera, povratnika na ”kormilo” Željezničara Amara Osima, koji se o igri Slobode pod Nalićevim vodstvom pozitivno izrazio.

– Čuo sam šta je Osim rekao nakon jedne naše gostujuće utakmice. Naravno, počašćen sam time i hvala mu kada ima takvo mišljenje o nama. Amar je odličan trener i vješt komunikator. Tim pod njegovim vodstvom igra sve bolje. Naravno, želja nam je odigrati protiv njih dobru utakmicu i obradovati naše navijače na Tušnju. Želja nam je pun Tušanj i tri boda – naglasio je šef Slobodine struke.

Dodao je da bi eventualna pobjeda otvarila jedan drugi front, gdje bi u tom slučaju, mogli biti konkurentni za gornji dio tabele koji ”matematički može da Slobodu plasira kao eventualne kandidate za Evropska takmičenja”.

– Teško mi je reći koliko bi to bilo realno u ovom trenutku, pod ovakvim skromnim okolnostima i uvijetima koje prate Slobodu. Sa jako skromnim resursima bukvalno prevazilazimo sami sebe u svakoj utakmici. Mislim, ipak, da je naša realnost malo drukčija i skromnija u ovom trenutku – smatra Nalić. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje