Srijeda, 4. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Nalić pred Krupu: “U svakoj utakmici želimo bodove”

Preuzmite sliku

Tuzla City u subotu dočekuju Krupu a uoči ove utakmice pred novinare su izašli trener Zlatan Nalić i Dario Rugašević.

Strateg Plavih se kratko osvrnuo na Široki:

“Ne razmišljamo o neupjesima. Imamo utakmicu sa Krupom, a u Širokom Brijegu smo igrali dobro, imali 60 posto posjed lopte, stvorili šest prilika, a četiri šanse su bile vrhunske. Zadovoljni smo tom utakmicom, ali nismo zadovoljni rezultatom. U subotnji meč ulazimo pod imperativom pobjede”, kazao je Nalić.

O situaciji s igračkom kadrom, Nalić kaže:

“Imali smo mnogo bolesnih, nismo mogli formirati tim, stigli su nedavno Nikolić, Crnkić, te Barišić, a imali smo i prije toga igrače koji su kasno stigli. Naš tim je još uvijek u fazi okupljanja i očekuje se da iz dana u dan budemo sve bolji. Faktički se još uvijek okupljamo. Naš zadatak je ići iz utakmice u utakmicu i uzimati bodove bez obzira gdje igramo”.

Atmosfera u ekipi, da li ima straha od korone?

“Vjerujte da o tome malo razmišljamo. Poštujemo pravila, nisam primjetio strahove. Mi pokušavamo ispuniti sve norme od Saveza, ali nemoguće je to provesti toliko detaljno”.

Nalićev lijevi bek ima “recept” kako dobiti Krupu:

” Iskreno, moramo poginuti jedan za drugog i pružiti maksimum. Liga je takva, nema puno razlike u timovima i ako nisi na sto posto onda nemaš šta tražiti. To je moje viđenje svake utakmice”, kazao je Rugašević.

Meč protiv Krupe se igra u subotu na Tušnju od 20:30h. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje