Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nalić nakon poraza Slobode: Momci su uradili sve što su mogli, ali umor je učino svoje

Preuzmite sliku

Nogometaši Slobode u okviru 13. kola BH Telecom Premijer Lige BiH danas su kao domaćini na Tušnju poraženi od ekipe Zvijezda 09 sa visokih 0:3.

Igrač utakmice bio je bivši igrač Slobode Anel Husić koji je ‘hat-trickom’ Zvijezdi 09 donio prvu pobjedi i tri boda u dosadašnjih 13. kola BH Telecom Premijer lige.

Nakon meča trener Slobode Zlatan Nalić visok i neočekivan poraz od posljednjoplasirane ekipe BH Telecom Premijer lige donekle je pravdao umorom.

“Mi smo nažalost ekipa koja nije u stanju da prati ciklus igranja srijeda-subota i to znamo odlično obzirom na brojno stanje takmičarskih igrača koje imamo. Nama nije problem oporaviti se od subote do srijede kada imamo četiri dana ali je problem da budemo spremni nakon srijede jer tu imate samo dva dana da se spremite. Mogao je meč danas da ide i u obrnutom smjeru. Jas sam tačno znao tok utakmice kakav će da se desi i o tome smo pričali jako puno. Ovi momci su nas obradovali jako puno puta i to će opet uraditi. Ekipa koja je umorna lakše se brani nego što napada, uradili smo što smo mogli da osvježimo ekipu i momci su danas uradili sve što su mogli na terenu” – kazao je Zlatan Nalić, šef stručnog štaba FK Sloboda.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,