Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nalić: Imat ću prvi put probleme oko sastava, motivacija nije potrebna

Preuzmite sliku

Šef struke FK Sloboda nada se da će odigrati jednu dobru utakmicu na Grbavici.

– To je utakmica visoke atrakcione vrijednosti sama od sebe. Neću morati raditi puno na motivaciji igrača. Dobar teren, dobar protivnik, rivalstvo, fudbalski jaka ekipa, odličan tim, svi su preduslovi da odigramo jednu dobru utakmicu na Grbavici, rekao je Zlatan Nalić i dodao: – Prvi put smo, otkako sam ja ovdje, kompletni. Imam sve dostupne igrače, tako da ću prvi put imati problema oko sastava tima. Imam 13-14 igrača koji su mi startni. – Kod nas tim igra jako izloženo, način igranja je takav da se troše jako puno. Za ovu vrstu igre koju mi igramo potrebno mi je najmanje 22 igrača istog identiteta i digniteta, ističe Nalić.

Šef struke tuzlanske Slobode istakao je kako je prostudirao svog sutrašnjeg protivnika i da nema nepoznanica. – Odlično sam prostudirao Željezničar i za mene nema nepoznanica kada je njihova igra u pitanju, zaključio je Zlatan Nalić.

Trener Željezničara na konferenciji za medije pred utakmicu sa Slobodom upitan je o statusu Stojana Vranješa i Filipa Arežine.

  • – Dva dobra igrača koja se nažalost nisu uklopila. Grbavica ne trpi indolentan odnos, a oni su se takvim pokazali, a očigledno je da su se takvim pokazali. Tu su gdje su, vidjećemo kako će se to završiti. Godine su me naučile da ne budem izričit, ne donosim zaključke preko noći, rekao je Odović i dodao: – Stprljiv sam. Činjenica je da su kvalitetni igrači koji se nisu uklopili. Učinili su neke stvari u nekim utakmicama koje ne prolaze ovdje. Sad smo sa terena, vide se legende, Željezničar ima tradicionalno dobar pristup prema igri i borbenosti, to treba biti prisutno uz kvalitet. Puno je ovdje kvalitetnih igrača igralo.

    Nekadašnji napadač Tuzlaka Sulejman Krpić briljira u dresu Željezničara, a na konferenciji za medije govorio je o očekivanjima u meču sa Slobodom.

  • – Znamo da sam igrao mnogo u Slobodi, neke četiri godine, sada sam na Grbavici u Željezničaru. Sloboda je promijenila mnogo igrača, ne poznajem ih. Dosta novih i kvalitetnih imena, vidi se da znaju da igraju, doveli su novog trenera koji je 95 minuta na nogama i bodri svoje momke, ali imamo i mi svog trenera koji 96 minuta stoji i bodri nas. Nadam se da ćemo sutra navečer pobijediti, kazao je Krpić.

    Utakmica između Željezničara i Slobode na rasporedu je sutra od 20 sati i 30 minuta. (Sport1)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje