Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nalić i Salihović složni: Protiv Sarajeva motiva neće nedostajati

Preuzmite sliku

Derbi 27. kola BH Telecom Premijer lige BiH između Slobode i Sarajeva igra se ovog vikenda na Tušnju. 

Oba tima su pred imperativom trijumfa. Gosti iz Sarajeva su u borbi za titulu prvaka BiH, dok je Sloboda u sredini tabele, ali sa još neobezbijeđenim opstankom u prvenstvu.

– Iscrpljeni smo nakon teške utakmice u Gabeli. Sarajevo je veoma atraktivan protivnik i utakmice sa njima uvijek ponude dosta dobrog fudbala. Ulazimo u seriju od četiri veoma teške utakmice, sa najboljim rivalima u ligi. Nakon Sarajeva igramo dalje sa Zrinjskim, Željezničarom i Širokim Brijegom. Dakle, naredne sedmice nećemo imati vremena za treninge i radićemo samo na oporavku. Vrlo je bitno u taj ciklus ući sa pozitivnim rezultatom. Utakmica protiv Sarajeva kao i svaka druga, imamo veliki imperativ pobjede – kazao je trener Slobode Zlatan Nalić na današnjoj konferenciji za medije.

Sloboda će u ovom susretu biti lišena usluga Seida Zukića zbog suspenzije kartona i Mehmeda Alispahića radi povrede. Ostali igrači su spremni za okršaj sa starim rivalom. Jedan od njih je i dijete Slobode, pouzdani štoper Adnan Salihović.

– Očekuje nas kvalitetna utakmica. Oni su prvoplasirana ekipa i najveći kandidat za titulu, ali vjerujem da ćemo poslije utakmice svi biti zadovoljni rezultatom. Želje i motiva neće nedostajati – kratko je prokomentarisao Salihović.

Utakmica Sloboda – Sarajevo igra se u subotu, 20. aprila 2019. godine sa početkom u 16.30 sati na stadionu Tušanj. Direktan TV prijenos je na platformi MOJA TV. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje