Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nalić: Bez puno kalkulacija idemo na tri boda protiv Čelika

Preuzmite sliku

Oslabljena Sloboda sutra će na Gradskom stadionu Tušanj u Tuzli dočekati goste iz Zenice, Fudbalski klub Čelik. Iako u hendikepu, trener Zlatan Nalić poručio je da klub s Tušnja bez puno kalkulacija ide na tri boda protiv Čelika.

Trener FK Sloboda Zlatan Nalić u devetom kolu Fudbalske BH Telecom premijer lige neće moći računati na nekoliko igrača.

Kako je rekao na današnjoj konferenciji za medije, pred Slobodem je niz od četiri izuzetno zahtjevne utakmice.

“Već u prvoj utakmici imamo hendikep, jer zbog tri žuta kartona nećemo moći računati na Čivića i Hadžanovića, kao i Smajića koji je odsutan s terena zbog kontuzije noge. Nadamo se da će se vratiti Pršeš i Huseinović”, kaže Nalić koji bez buno kalkulacija ide na tri boda protiv Čelika.

Utakmici protiv Čelika prethodile su pripreme u Osijeku, s kojima je šef stručnog štaba Slobode veoma zadovoljan.

“Mi nismo imali klasične pripreme, jer je ovo bilo više druženje 24 sata dnevno za koje smo mogli odraditi određene stvari za koje nismo imali vremena na treninzima na Tušnju”, nastavio je Nalić.

Crveno-crni su imali priliku odraditi i dvije dobre utakmice.

“Izuzetno smo zadovoljni prikazanom igrom i rezultatom koji smo postigli”, istakao je Nalić koji je skautirao Čelik za koji smkatra da nije u pravom identitetu.

Fudbaler Mehmed Alispahić kazao je da je atmosfera u svlačionici dobra.

“Odradili smo dvije pripremne utakmice, šef je rekao da je jako zadovoljan što nam je drago. Što se tiče utakmice sa Čelikom zaista tri boda nas zanimaju, radili smo veoma naporno i želimo jednostavno da to krunišemo na terenu”, rekao je Alispahić, dok je mladi fudbaler Amar Beganović naveo da Slobodu sutra očekuje zahtjevna utakmica te pozvao navijače da im budu dvanaesti igrač. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje