Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nakon višemjesečne pauze: Večeras se nastavlja Liga prvaka

Preuzmite sliku

Liga prvaka se nakon višemjesečne pauze vraća večeras revanš susretima osmine finala. Manchester city u 21 sat dočekuje Real Madrid, a u istom terminu snage će odmjeriti Juventus, za koji još uvijek nastupa Miralem Pjanić, i Lyon.

„Stara dama“ će nakon devete uzastopne titule prvaka Italije pokušati napraviti dugo očekivani iskorak u Evropi. Za to će im biti potrebna pobjeda sa dva gola razlike obzirom na minimalan poraz (1:0) u prvoj utakmici. Juventus na trofej Lige prvaka čeka pune 24 godine, a večeras oko 23 sata znat će se da li će im to čekanje produžiti Lyon.

Manchester city na svom „Etihadu“ brani prednost iz Madrida (1:2), a činjenica da su obje ekipe u odličnoj formi i napadački nastrojene obećava uzbudljivu utakmicu. Real je u prvoj utakmici 15 minuta prije kraja susreta imao prednost od 1:0 i sve u svojim rukama, međutim, „Građani“ su uspjeli napraviti potpuni preokret i ponijeti značajnu prednost pred revanš u Manchesteru.

Guardiola svakako ima motiv više jer je Liga prvaka jedini trofej koji mu nedostaje otkako je na kormilu City, a Madriđani su pod palicom Zinedine Zidane tri puta zaredom bili prvaci Evrope.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,