Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nakon spektakularnog preokreta Tuzla City u penal seriji izbacila Borac iz Kupa BiH

Preuzmite sliku

Nsue odveo meč u penale, a onda pogodio sa bijele tačke za plasman u polufinale

Fudbaleri Borca i Tuzla Cityja odigrali su odličan revanš meč četvrtfinala Kupa BiH koji je okončan prolaskom gostiju u polufinale nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Tuzla City je pobijedio u regularnom dijelu utakmice rezultatom 2:1, da bi u penal seriji slavio sa 4:3.

Nakon što je Borac pobijedio u Tuzli sa 1:0 bio je favorit da na svom terenu osigura plasman dalje, a već nakon desetak minuta djelovalo je da će tako i biti. Milan Vušurović je pogodio mrežu gostujućeg tima nakon što je Fejzić odbranio udarac Aleksandra Subića.

Pravio je Subić tuzlanskoj ekipi velike probleme po lijevoj strani kroz cijeli prvi dio, a gosti su bili prilično bezopasni pred protivničkim golom, te je djelovalo da će Borac rutinski izboriti plasman dalje. Tako je djelovalo i u prvih dvadesetak minuta drugog dijela, ali uvođenjem Huse Karjaševića i posebno Mirzada Mehanovića gosti su zaigrali dosta bolje.

Mirzad Mehanović je pogodio u 69. minuti mrežu Borca i gosti su dobili znatnu psihološku prednost. U 76. minuti Emilio Nsue pogađa nakon što je Pavlović izbio loptu do njega poslije ubačaja Doffa. Borčevi fudbaleri bili su u blagom šoku, ali su u finišu nastojali doći do poravnanja kako bi izbjegli penale. Imali su šansu u posljednjim sekundama sudijske nadoknade, no gosti su sa gol crte izbacili loptu, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca.

Vezano | Kup BiH: U blijedoj fudbalskoj predstavi na Tušnju fudbaleri Slobode eliminisani od Sarajeva

Prvi su penale izvodili fudbaleri Borca, a prvi je šutirao Dejan Meleg, koji je odličnim udarcem pogodio mrežu Tuzla Cityja. Prvi penal kod gostiju izveo je Mirsad Hasanović, koji je promašio. Potom je Nevres Fejzić odbranio penal Milana Vušurovića, da bi Mirzad Mehanović pogodio za 1:1 nakon druge penal serije.

U trećoj seriji za Borac je šutirao Aleksandar Vojnović, koji je uputio jako loš udarac i Nevres Fejzić je odbranio penal. Adrian Mendeš je šutirao u trećoj seriji za Tuzla City, te je pogodio za 2:1 i veliku prednost za gostujući tim.

Dino Ćorić je u četvrtoj seriji snažno šutirao i pogodio za 2:2, a za Tuzla City je šutirao Adnan Džafić, koji je pogodio i doveo Tuzla City nadomak plasmana u polufinale.

Panagiotis Moraitis je šutirao i pogodio u petoj seriji za 3:3, a onda je Emilio Nsue šutirao za plasman u polufinale. Pogodio je i odveo Tuzla City u polufinale. (Sport1.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje