Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nakon smjene predsjednika: Cilj vam je da Čelik ispadne i da ga ugasite

Preuzmite sliku

I dok nova sezona Premijer lige BiH uveliko kuca na vrata, u Zenici vlada ponovo ista priča. Zenički Čelik je pripreme odradio kod kuće, a do ovog vikenda su njihovi protivnici bili amaterski klubovi.

Početak ljeta doveo je u Čelik novog predsjednika kluba, Jasmina Memiševića, a sa pozicije je otišao Selvedin Šatorović, čovjek koji je uspio skupiti novac i dovesti ljude koji će obezbjediti opstanak u ligi.

Nakon što je Upravni odbor zeničkog prvoligaša podnio krivičnu prijavu protiv bivšeg predsjednika Selvedina Šatorovića, sportsport.ba donosi izjavu Šatorovića: ,,Vidite pet dana prije početka prvenstva, kada klub nema riješen igrački kadar, Upravni odbor ima potrebu da svoju nesposobnost prebacuje na neke nebitne stvari. U narednom periodu ću podnijeti krivičnu prijavu protiv Jasmina Memiševića zbog lažnog prijavljivanja, a ovim putem pozivam nadležne organe da se ispita i ako sam ja nanio štetu klubu spreman sam odgovarati za to. Naprotiv Upravni odbor kojim sam ja predsjedavao je poslovao pozitivno jer uzimajući u obzir koliko se vratilo starih dugovanja prema bivšim igračima, trenerima, povjeriocima (200.000 KM), dug od dvije plate i premije za opstanak u iznosu od oko 130.000 KM je manji od onoga što smo mi vratili. U sporazumu s Jusićem i Salčinovićem je samo potvrđeno činjenično stanje nastalo iz ranijeg perioda, a to je bio jedan od uslova da se dobije licenca za Premijer ligu”, ističe Šatorović.

“U Zenici će vam oprostiti sve osim uspjeha. Ponosan sam na ono što smo uradili, postigli smo historijski rezultat jer su mnogi bili za ispadanje i gašenje kluba. S obzirom na to da mi nismo bili politički postavljeni, te da nismo pristajali na bilo kakve prljave igre oko kluba, jer Čelik je iznad svih, te ovim putem mogu slobodno kazati da Jasmin Memišević iz dana u dan pokazuje da je jedna obična marioneta kome je cilj ispadanje kluba u 1.ligu FBiH i gašenje Čelika”, kazao je Selvedin Šatorović bivši predsjednik Čelika. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje