Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nakon pomoćnog radovi i na glavnom terenu stadiona “Tušanj” (FOTO)

stadion tusanj1
Preuzmite sliku

Aktivnosti JU „Gradski stadion Tušanj“ Tuzla: Aktivnosti JU „Gradski stadion Tušanj” Tuzla

stadion tusanj1Planiranjem djelatnosti, prostornom organizacijom i režimom uređenja područja neophodno je primijeniti planirane principe kojima će se osigurati ekološka, funkcionalna i perceptivna prihvatljivost glavnog terena stadiona „Tušanj”.

Naime, u toku ove sedmice izvode se radovi sanacije i konzerviranje fudbalskog/nogometnog terena stadiona „Tušanj” u Općini Tuzla. Prilikom sanacije terena izmijeniti će se pojedini sektori travnjaka na kojima je zbog velikog broja odrađenih treninga i velikog broja odigranih utakmica u 2012. godini uništena travnata površina.

Kompletna travnata površina fudbalskog/nogometnog terena stadiona „Tušanj” će se dosijati i osvježiti kako bi se vratila puna funkcionalnost terena za fudbalske/nogometne utakmice i ostale sportske aktivnosti, predviđenih za 2013. godinu.

stadion tusanj radovi

Poznato je da stadion „Tušanj” ima veliki značaj kako u Općini Tuzla tako i u Tuzlanskom kanton, jer gledano sa sportskog aspekta, poboljšat će se uslovi za rad prve ekipe FK „Sloboda” Tuzla i nadamo se da će sanirani teren doprinjeti boljim igrama ekipe kako bi se već ove godine vratili na mjesto gdje i pripada FK „Sloboda” Tuzla, Premijer liga.

stadion tusanj radovi1

U okviru održavanja sportskog objekta JU „Gradski stadion Tušanj” Tuzla redovno vrši održavanje fudbalskih terena i njihovo pripremanje za odigravanje utakmica (košenje, valjanje) i vrši sanaciju fudbalskog terena koja obuhvata: košenje terena, zamjenu travnate podloge (sječenje busenja, fina nivelacija i postavljanje novog busenja), podsijavanje, bacanje gnojiva za travu prema standardima održavanja zelenih površina, bacanje humusa i valjanje terena.

stadion tusanj2

Tuzlanski.ba / JU “Gradski stadion Tušajn” Tuzla

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: