Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nakon iskusnog Samira Bekrića u Slobodu stiže i Abid Mujagić

Preuzmite sliku

Nakon što je redove Slobode pojačao iskusni Samir Bekrić (34) na Tušanj stiže novi igrač.

Naime, kako saznaje Tuzlanski.ba sutra bi svoj potpis na ugovor sa Slobodom trebao staviti dvadesetpetogodišnji Abid Mujagić koji igra na poziciji lijevog krila. Mujagić je u dosadašnjoj karijeri nastupao i van granica BiH.

U Slobodu stiže nakon raskida saradnje za Zrinjskim tako da na Tušanj dolazi kao slobodan fudbaler. Abid Mujagić nastupao je još  i za Mladost iz Doboja kod Kaknja kao i Zvijezdu iz Gradačca.

Mujagić bi trebao u svakom slučaju da bude pojačanje za tim Slobode baš kao i iskusni dojučerašnji veznjak Zrinjskog Samir Bekrić koji će dres Slobode nositi naredne dvije sezone.

Osim za Zrinjski, u svojoj bogatoj igračkoj karijeri Bekrić je nastupao još za Željezničar, uzbekistanski Bunyodkor Tashkent, iranske klubove Fajr Sepasi i Mes Kerman, kazahstanski Tobol, korejski Incheo United, a karijeru je ztapočeto u Gradini iz Srebrenika.

  • Inače, Samir Bekrić je u Premijer ligi BiH sakupio 138 nastupa, a postigao je 37 golova i 29 asistencija.

    Također, sazanejmo da Sloboda neće produžiti saradnju sa Semirom Musićem koji je u prošloj sezoni nije imao veliku minutažu. Musić je u pet mečeva za Slobodu zabilježio tek 63. minute na terenu. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje