Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nakon 17 godina Chiellini odigrao posljednju utakmicu za Juventus

Preuzmite sliku

Chiellinija je nakon simboličnih 17 minuta utakmice zamijenio Nizozemac Matthijs de Ligt, a Giorgio je dobio velike ovacije cijelog stadiona u Torinu.

Nekoliko dana nakon što je objavio svoj odlazak iz Juventusa na kraju sezone, a nakon 17 godina u torinskom klubu, kapiten Giorgio Chiellini odigrao je posljednju utakmicu pred domaćom publikom u susretu protiv Lazija.

Chiellinija (37) je nakon simboličnih 17 minuta utakmice zamijenio Nizozemac Matthijs de Ligt, a Giorgio je dobio velike ovacije cijelog stadiona u Torinu.

Uz osmjeh, pozdravio je saigrače i kapitensku traku povjerio argentinskom napadaču Paulu Dybali, još jednom igraču koji se u ponedjeljak navečer oprostio od torinskih navijača prije odlaska na kraju sezone. Zatim je napravio počasni krug mašući navijačima dok se utakmica nastavljala.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Juventus (@juventus)

U dresu reprezentacije Italije Chiellini je nastupao 116 puta i s njom bio prvak Evrope prošle godine. Od nacionalnog tima će se oprostiti 1. juna na utakmici protiv Argentine u Londonu.

‘Juve mi je bio sve’

Odlazak iz Juventusa najavio je prije nekoliko dana. U crno-bijelom dresu igrao je od 2005. godine i osvojio 19 trofeja. Još se nije odlučio između definitivnog napuštanja nogometa ili upuštanja u avanturu u dobi od 37 godina, navjerovatnije u američkom MLS-u, javlja Hina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Giorgio Chiellini (@giorgiochiellini)

“Juve mi je bio sve. Moja mladost, iskustvo, zrelost. Volja za pobjedom, radost trijumfa, prihvaćanje poraza”, napisao je Chiellini u objavi na Instagramu uoči posljednje utakmice u Torinu.

“Od danas će ti nedostajati ova ekipa, ove boje, ova svlačionica. Bio si primjer, vodič, brat, prijatelj”, odgovorio mu je saigrač Leonardo Bonucci, koji će biti kapiten naredne sezone.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje