Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nakon 12 godina ponovo u Evropi: Pogledajte pregled sa Tušnja (VIDEO)

Preuzmite sliku

Nakon 12 godina fudbaleri Slobode će se ponovo naći u evropskim takmičenjima!

Bodovi za Evropu bili su potrebni protiv starog rivala Sarajeva, no kada je najteže ispostavilo se da Crveno – crni igraju najbolje. Tako je bilo i u predposljednjem kolu BH Telecom Premijer lige BiH kada su igraču Husrefa Musemića pred oko 4.500 gledalaca deklasirali bordo tim sa visokih 4:0 (2:0).

Domaći fudbaleri su poveli u 33. minuti iz penala, nakon što je golman Sarajeva Matej Delač srušio Sulejmana Krpića. Siguran realizator šuta sa 11 metara bio je Zajko Zeba.

Samo tri minute kasnije Sloboda je povećala vodstvo autogolom Adnana Kovačevića.

U drugom poluvremanu Sloboda je u finišu susreta s dva nova pogotka došla do ubjedjive pobjede, a strijelici su bili Mladen Veselinović u 85. i Elvis Sarić u 90. minuti.

Nogometaši Slobode kolo prije kraja osigurali su plasman u Evropskoj ligi, ali su izgubili sve šanse da se bore za tiitulu, nakon gostujuće pobjede Zrinjskog sa 3:0 nad ekipom Mladosti.

Sloboda je tako kolo prije kraja prvenstva postala viceprvak države dok će Crveno – crni u dvomeču sa Radnikom iz Bijeljine pokušati osvojiti Kup takmičenje.

Prva utakmica je već u srijedu na stadionu Tušanj dok će se revanš u Bijeljini igrati sedam dana kasnije. U međuvremenu fudbaleri Slobode će odigrati i posljednji susret u okviru BH Telecom Premijer lige u Mostaru gdje će odmjeriti snage sa novim prvakom ekipom Zrinjskog.

Bit će to svakako prilika da Musemić odmori pojedine fudbalere i šansu pruži nešto mlađim igračima kako bi ekipa što spremnije otputovala na revanš meč u Bijeljinu.

U video prilogu članka pogledajte kakva je atmosfera vladala na utakmici Sloboda – Sarajevo, sve postignute pogotke kao i izjave trenera nakon susreta. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje