Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Najljepša nogometna priča: Potpisao za Sporting nakon što je preživio tsunami u dresu Portugala (VIDEO)

Preuzmite sliku

Christiano Ronaldo je dio jedne od najljepših nogometnih priča svih vremena, koja je prošle godine raznježila nogometni svijet, ali i sve ostale.

Martunis, iz Banda Aceha, Indonezija, prošle godine potpisao je ugovor s Sportingom iz Lisabona. To ne bi bila tako velika vijest da se iza njega ne krije malo veća priča.

Naime, on je 26.12.2004. izgubio majku i dvije sestre nakon što je tsunami pogodio njegovo mjesto. Tsunami je ubio 230 hiljada ljudi, te je Martunis kao sedmogodišnjak iskusio koliko priroda može biti okrutna.

Nakon što je ostao čak 21 dan zatočen na plaži, pronađen je u vrlo teškom stanju te je na sebi imao dres portugalske reprezentacije. Kada su ga pitali kako je uspio preživjeti, rekao je rekao je kako se samo htio vratiti obitelji i postati nogometaš. Nažalost, jedino je njegov otac preživio.

  • martunis-chrstiano-ronaldo-dres-tsunami2
  • Nakon što se proširila vijest o hrabrom dječaku u portugalskom dresu, Portugalski savez se uključio u obnovu njegovog doma, te je čak sam Christiano Ronaldo 2005. posjetio dječaka i platio za njegovo obrazovanje.

    Nakon 10 godina Martunis je izvršio što je sam sebi obećao na plaži – postao je profesionalni nogometaš.

    Nadamo se kako će se Martunis ugledati u svog uzora i postati odličan nogometaš. (macho.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje