Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Najboljih 11 igrača koji su od ovog ljeta slobodni igrači

Preuzmite sliku

Sezona 2016/17 je na izmaku, dobili smo prvake svih evropskih nacionalnih takmičenja, te je na kraju ostalo pitanje osvajača Lige prvaka.

  • S obzirom da se ljetni prijelazni rok bliži, odlučili smo pripremiti za vas analizu najboljeg tima sastavljenog od igrača koji će ovog ljeta biti bez ugovora u svojim klubovima.

    Golman: Rene Adler 
    Iskusni golman HSV-a nakon pet godina napušta Hamburg. Svoju karijeru gradio je i u Bayer Leverkusenu.

    Odbrana: Sead Kolašinac, Pepe, Djourou, Sagna
    Godinama u nazad ekipa Schalkea pokušavala je prodati Kolašinca za veliki novac, ali im to nije polazilo za rukom. Sead, s druge strane, nije želio produžiti ugovor i čekao je svoju priliku. Kolašinac će karijeru najvjerovatnije nastaviti u Arsenalu. Pepe i Sagna su već duže vrijeme igrači koji igraju na vrhunskom nivou, dok Djourou nakon turbulentnog perioda u karijeri je uspio da sastavi par dobrih sezona u HSV-u, pa je u potrazi za klubom sa kojim može dogurati još dalje.

    Vezni red: Choupo Moting, Y. Toure, Cazorla, J. Navas
    Eric Maxim Choupo-Moting je tri sezone odigrao solidno u dresu Schalkea, dok je Jesus Navas ,,tehnološki višak” u Guardiolinom Cityju. Prije samo par sezona startna postava Manchestera bila je nezamisliva bez Yaye Tourea i Navasa, ali od ovog ljeta oni neće biti članovi ,,Građana”. Cazorla je prošao nezgodan period zbog povreda, izuzetno je kvalitetan igrač, ali povrede su ga učinile nepoželjnim igračem.

    Napadači: Ibrahimović i Balotelli
    Potpuno je suludo pričati o karijerama ova dva igrača. Balotelli je nakon kraha i debakla u Milanu, karijeru nastavio u Nici, gdje je bio izuzetno dobar. Ibrahimovićeva povreda bi mogla kočiti njegov transfer, ali poznavajući Ibru, ništa nas ne smije iznenaditi. (A.P. | Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje