Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Najbolji strijelac u historiji Napolija blizu prelaska u Inter

Preuzmite sliku

Čelnici Intera pokazali su veliki interes za najboljeg strijelaca u historiji Napolija, Belgijanca Driesa Mertensa. 

Tridesetpetogodišnji napadač ovog je ljeta napustio Napoli poslije devet godina provedenih u tom klubu, nakon što se s predsjednikom Aureliom De Laurentiisom nije mogao dogovoriti oko uvjeta novog ugovora.

Italijanski mediji Mertensa vide kao zamjenu za Alexisa Sancheza, koji više nije u planovima trenera Simonea Inzaghija. Zanimljivo je da je Sanchez drugi najplaćeniji igrač Intera (nakon Lukakua), te da se čelnici Nerazzurra žele riješiti usluga Čileanca.

Prema pisanju medija iz Čileta Alexis Sanchez bi uskoro trebao postati saigrač našeg Seada Kolašinca u Marseilleu.

Mertens je u dresu Napolija upisao 397 nastupa, te je postigao 148 golova čime je nadmašio legende kluba Mareka Hamšika i Diega Armanda Maradonu.

Najučinkovitiju sezonu imao je 2016/2017, kada je pod Maurizijom Sarrijem zabio 34 gola.

Podsjetimo, nešto ranije engleski mediji su prenijeli kako izvršni direktor Beppe Marotta želi stabilizovati finansijske račune kluba nakon što se ovog ljeta mučio u nekoliko pregovora o transferu. Ogromna plaća Romelua Lukakua zamrzla je Interov budžet za plaće i primorala klub da propusti realizovati transfere Gleisona Bremera i Paula Dybale, koji su prešli u Juventus i Romu.

Nerazzurri se tako ovog ljeta želi riješiti trojice fudbalera kako bi osigurali sredstva za pojačanja. Među, prekobrojnim je i naš Edin Džeko, zajedno sa Alexisom Sanchezom i Denzelom Dumfriesom, prenosi Faktor.ba.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,